animated-sputnik-santa DEN FLYENDE NISSE. Da det jo snart er jul, så var der den om den lille nisse som ikke kunne få arbejde i noget nisse firma. Det var han ved at være meget ked af, for han var jo en rigtig drille nisse. Så han gik i gang med at indøve nogle nye gode nissenumre. Men det var lidt sværere end lille nisse troede. Den lille nisse var kun 212 år. Så han var jo kun nybegynder. Så det var lidt svært, for alle de rigtig gode nissenumre var jo optaget. Men hvad skulle man som nisse så gøre? Den lille drillenisse gik i tænkeboks. Her sad han i rigtig mange uger. Men så fik han en rigtig god ide. Han vil lære at flyve som en fugl, så han kunne flyve fra gård til gård. Så han øvede og øvede og øvede. Men det hjalp ikke. Han kunne bare ikke lære det der med at flyve. Men den lille drillenisse tænkte at nu skulle være løgn. Så han gik i gang med nål og tråd for at sy sig en nisse flyvedragt med vinger. Men igen, tog det rigtig lang tid. Tiden fløj bare afsted. Men da der var gået næsten et helt år, så var dragten helt færdig. Nu var det så bare det om han kunne vifte hurtigt nok med hans nye nissevinger. Han havdet jo set på alle de fugle ude i haven. Så han kunne jo se hvordan de gjorde. Det så da ikke så svært ud. Men før han vil afprøve sin flyvedragt, så send than bud til alle danske nisser. De skulle være de første der så ham flyve. Da den store dag så kom, og alle nisser var på plads. Så klatrede den lille nisse op i det største træ der var i haven. Så var det bare om at springe ud i det. Den lille nisse viftede og viftede med sine nye vinger, med håb om at han kunne flyve. Men det gik vist lidt for hurtigt ned mod jorden. Så alle de nisser der så på bare grinede og grinede, for nej hvor så det rigtig sjovt ud. Da den lille nisse klovn så kom til sig selv, så var han gul og blå og meget øm i hele kroppen. Så den lille nisse gik hjem til sig selv. Den lille nisser var meget ked af det, for hans flotte nisseflyvedragt var helt ødelagt. Så han var meget ked af at han havdet brugt et helt år på at sy den nisseflyvedragt.
animated-sputnik-santa TUREN TIL NORDNORGE. Men så kom han i tanke om en meget dygtig Nissetrold som boede I Nord Norge. Men da han jo ikke kunne flyve, så måtte han tage med Nisseekspressen op til den den dygtige Nissetrold. Den lille Nisse var meget træt da han ankom til den lille Nissetroldeby Trolderup City. Trolderup City er den by I verden hvor der bor flest Nissetrolde. Men den troldmand som den lille nisse skulle besøge var nissetroldmanden over alle nissetroldmænd. Efter at den lille nisse havde fået sig en nats søvn, så var det jo bare om at få fortalt den dygtige nissetroldemand om hans store problem.
animated-sputnik-santa DEN DYGTIGE NISSETROLDEMAND. Den dygtige nissetroldmand grinede godt nok lidt af den lille nisse. Men den dygtige nissetroldmand var rigtig rar og meget hjælpsom. Så den lille nisse fik en lille pose med noget magisk tryllestøv. Han skulle bare blande en teskefuld af det magiske støv i en kop nisse kaffe, så ville den lille nisse kunne flyve. MEN det vil kun virke i 15 min. Så han måtte ikke flyve så langt. Nu var den lille nisse rigtig glad. Så efter at han havdet øvet og øvet sammen med den dygtige nissetroldmand.
animated-sputnik-santa NORSKE BJERGNISSER. Ikke nok med at han lærte at flyve, han fik også en masse nye nissevenner. Specialt var han rigtig glad for at lære de Norske bjergnisser at kende. De lærte ham nemlig alt om at bo på bjerget. Han lærte bl.a at lave norsk rissengrød med bær fra den vilde nature. Den lille nisse har aldrig smagt så mange slags bær. Han fandt da også hurtigt ud af hvad for nogle bær der var bedst. Det var nemlig de røde nissebær. De var så gode at den lille nisse fik spist alt for manget af den rigtig gode grød. Den lille nisse blev meget dårlig, så han måtte gå I seng, så han var frisk til I morgen.
animated-sputnik-santa TUREN TIL DEN NORSKE BJERGNISSER SØ. Den lille nisse har aldrig været ude og bore huld I isen for at fiske. Men det var hvad de skulle idag. Men de skulle nu ud på en meget lang gå tur. De skulle nemlig helt ned I nissedallen. Det var en gå tur på omkring to timer. Men da de kom helt ned til Bjergnisse søen, så fik de lidt af et chock. Der var så mange nisser ude for at fiske, at de ikke kunne finde noget sted hvor de alle kunne fiske. Men det var godt nok trist, for hvad skulle de sige når de kom tilbage til nissehytten? Jo, de tog ind til byen for at købe et par rigtig store fisk. Så matte de jo bare komme med en lille nisse løgn. Så nu skulle de bare igang med at lave en rigtig god gang nisse fisk. Så de skulle rigtig hygge sig I aften med god mad. Det var jo aften før den lille nisse skulle rejse tilbage til Danmark.
animated-sputnik-santa TUREN TILBAGE TIL DANMARK. Så tog han igen nisseekspressen tilbage til Danmark. Efter at den lille nisse havde fået sig en nats søvn, så tog han rundt til de mange danske gårde for at søge arbejde. Så gik han ind til gårdnisse Direktøren for at søge arbejde. Da han så stod lige over for gårdnisse Direktøren, så spurgte han den lille nisse hvad han kunne, for det skulle være noget meget specielt. JO sagde den lille nisse jeg kan flyve som en fugl. Det havde gårdnisse Dirktøren hørt før. Så det kunne han ikke bruge til noget. Det var da trist sage den lille nisse. Hvorefter den lille nisse vendte sig om mod det åbne vindue og fløj sin vej. Den lille nisse fløj så hjem igen. Han var rigtig glad for det som han havde lært. Så han kontaktet Dansk Julemands Laug. Her fik han en rigtig lang snark med oldermanden, som syntes at han var en rigtig god drillenisse. Men igen uden held. Hvad den lille nisse laver lige nu, det ved jeg ikke. Men jeg ved helt sikkert at den lille nisse nu igen er en rigtig lille glad drillenisse. Men måske den lille drillenisse vil være heldig og kunne rejse rundt med et Dansk Nisse Cirkus når den tid kommer. Men måske er han taget til Humble på syd Langeland for at besøge den rare Julemand og Nissen Sputnik